Leon Vermunt en Sibylle Will

flowersOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Expositie van de Duitse Kunstenares Sibylle Will en Leon Vermunt in Galerie “heuvelArt” Oisterwijk

Sibylle Will, Duitse kunstenares (Kuchen bij Ulm) exposeert haar menselijke figuren die beladen zijn van emoties. Door haar krachtig expressie wordt, vooral met kleureffecten, op een subtiele wijze de vergankelijkheid van de mens weergegeven. Sommige werken geven een emotie die introverte gevoelens oproepen, maar maken de mensenfiguren meteen broos en kwetsbaar. Sibylle haar werk roepen voor ieder mens gepassioneerde emoties op. In december 2010 heeft zijn voor haar werk in Duitsland de “2009 Kubo Preis Ruhr 2010 en in 2010 Erster Preis Kuboshow Herne”prijs ontvangen. Haar werk behoeft geen verder betoog.
Léon Vermunt is in 1952 in Roosendaal geboren. Na zijn academische opleiding in Tilburg vestigde hij zich in 1975 in Halsteren. Sinds februari 2001 woont hij in Wouwse Plantage, waar hij een atelier, beeldentuin en bronsgieterij heeft.

Hij is een van de weinige beeldende kunstenaars die zijn eigen beelden giet. In zijn atelier ontwerpt hij zijn beelden die hij volgens de “ cire perdue “ methode ( verloren was methode) afgiet in brons, en soms ook aluminium.

De kunstenaar laat zich in zijn werk inspireren door diverse thema’s, waaronder de vrouwelijke figuur, de mens in beweging en natuurlijke, organische vormen.

Bewegingen, actie, ronde vormen, zoeken naar evenwicht, een krachtige sierlijke lijnvoering en vooral elegantie maken zijn ode aan de vrouw uiterst tastbaar. Zijn beelden hebben het weke vlees achter zich gelaten en krijgen de stoerheid van brons, de souplesse van vloeiend metaal en de oerkracht van de gloeiende massa.

De Expositie is van 28 november 2014 t/m 18 januari 2015 De Galerie is open: Elke vrijdag,- en zondag middag van 13.00 tot 17.00 uur, op afspraak of als de deur toevallig open staat