Jef Horvers

 

JEF HORVERS SCULPTUREN en ORIGINELE WERKEN

3 april  tot 15 mei 2016

Zowel de originele werken als de architectonische sculpturen zijn fascinerend en minutieus uitgewerkt. “Gebouwen als thema met “DRAAD” doorvlochten met beweeglijke details”. In de stille wereld van het allerkleinste vibreert het leven in (half)transparante vormen. Door stapeling en herhaling ontstaan meercellige beelden met een architectonische uitstraling. Gebruik makend van dunne draad komt de beweging vanuit verend opgehangen elementen. Jef, volgde zijn opleiding aan de Academie voor beeldende vormgeving 1974- 1979. Hij begon serieus te schilderen in 1998 en nam deel aan verschillende  schilderwedstrijden. In 1999 werd hij regiowinnaar in ‘s-Hertogenbosch voor de “Amateurprijs Talens palet” en genomineerd voor de landelijke jurering voor het Talens Talent Palet. In 2000 eindigde hij bij de laatste 12 deelnemers voor de Brabantse Amateurskunst verkiezing en in 2002 werd hij Regiowinnaar Tilburg voor de Amateurprijs Talens palet en genomineerd voor de landelijke jurering in september 2002. In 2003 kreeg hij voor de Ateliers Winsor&Newton schilderwedstrijd de derde prijs.