Concert en expo

 

Paul Derks en Mike Megens

Expositie

6 november tot en met 18 december 2022

         

Mike Megens                            Paul Derks

Mike Megens herziet het gegeven van de schets binnen de kunst door op een speelse manier het tekenen te onderzoeken. Hij reflecteert op de onderliggende motieven die intrinsiek aanwezig zijn bij het tekenen en bevraagt zijn individuele en esthetische condities. Hij zoekt naar een onderliggende dialoog tussen verschillende ‘gestures’, fragmenten, markeringen en notities. Facetten waaronder ritme, rust en structuur zijn zowel van toepassing op het beeldend domein als op de leefomgeving van de kunstenaar. Voor Megens vertegenwoordigt deze verbinding tussen het persoonlijke en het plastische een toetreding tot het alchemistische domein.
Paul Derks maakt als tekenaar improvisaties. Hij werkt  zonder principes of conventies en wisselt figuratie af met abstractie. Tekenen is voor hem geen vrijheid. Kenmerkend is een mate van dwangmatigheid die te ontwaren is. Elementen als repetitie en rechtlijnigheid zijn eerder een drang dan een keuze, een drang die soms het obsessieve benadert.  De aanraking met Cobra heeft hem in staat gesteld meer vrijheid in zijn werk te leggen. In de werken die hij toont probeert hij los te komen van het ordentelijke dat hem zo eigen is. Wat te zien is in zijn werk, is een balans tussen elementen als chaos en orde, regel en willekeur, in kleur, vorm en onderwerpkeuze.

En reserveer een plaatsje op 9 december om 20.00 uur door even een email te sturen: go@galerie-oisterwijk.nl  of te bellen: 0653780466. Er zijn nog 12 plaatsen beschikbaar.

Entree € 15,-

Concert door Doré van Deijck en Lizette van Beek