Jo & Josie nog even…

Nog even aandacht voor dit bijzondere stel:

Jo & Josie

Expositie van 15 januari tot en met 5 maart 2023,

Opening 15 januari om 15.00 uur. Van harte welkom!

Jo & Josie, Man en Vrouw. Yin en Yang. Ze leven en werken samen. Bezieling, ervaren vakmanschap en emotie mondt uit in kleurenweelde, uniek en abstract werk. Laat je betoveren door de magische combinatie van dit stel. Zij exposeerden van Bergen op Zoom tot Dresden en van Parijs tot Stockholm.

Jo Debije is geboren schilder, de rauwe oerkracht. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Steeds op zoek naar nieuw en puur, naar ‘wow’. Veel onderzoeken, alles uitproberen. Doen en doen. Creativiteit stroomt hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Als dertiger op zoek naar oer. Als veertiger geboeid door de cyclus van het leven. Als vijftiger komt alles samen en ontstaat samen met Josie een nieuwe fase.

Josie Arnoys was onder andere docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en vele jaren werkzaam als vormgever voor TV. Zij is perfectionist, staat voor vorm en kwaliteit. Roer hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat een  verfding. Een eigen weg, een eigen stijl.

Verbinding is een rode draad in het werk. Verbinding tussen het grote en het kleine. Tussen binnenkant en buitenkant. De krachten van hemel en aarde en specifiek de magie van eb en vloed blijven de fantasie prikkelen.

 

‘Kunst is mensen (onbewust) laten ervaren hoe alles met elkaar verbonden is. Als een schilderij ‘alleen maar’ een fijn gevoel geeft of een glimlach teweeg brengt dan is onze missie geslaagd’.