Nieuwsbrief 27 mei 2018

Na een rustige tijd in verband met een verbouwing willen we voordat we met vakantie gaan nog even extra aandacht voor de kunst in onze galerie.

Kunstboeken

Naast de expositie van diverse kunstenaars zullen er 2 juni a.s. ook vele antiquarische kunstboeken te zien zijn. Uit de verzameling van Bert Arts zal een keuze worden gemaakt die ter inzage c.q. te koop komt te liggen. Boeken van Anton Heyboer, Karel Appel, Corneille, Lucebert, Rik van Iersel, Jan Sierhuis, Lotti van der Gaag, Alechinsky, Bissiere en vele anderen.

Kunstwerken

Tevens zien we schilderijen van Rob van Trier, Mariette van Erp, mixed media van Cole Morgan, Sybille Will en Giorgi Shengelia, tekeningen van Wilna van den Heuvel, etsen van Anton Heyboer, ruimtelijke werk van Jef Horvers, Peter Koks en Harrie Gerrritz en glaswerk van Marian Smit,

Citaat uit de catalogus van Bissiere, Stedelijk van Abbe-museum Eindhoven (14.12’57 – 20.1.’58) en stedelijk Museum Amsterdam (7.2 – 9.3 ’58)

‘Mijn schilderkunst is het beeld van mijn leven

De spiegel van de man die ik ben – ten voeten uit met al zijn zwakheden –

Voor mijn doek gezeten denk ik niet aan het meesterwerk.

Ik denk zelfs niet aan het resultaat.

Ik verlustig mij in onwaarschijnlijke verhalen en breng daar kleuren op aan.

Die kleuren en die vormen verlangen slechts die van mijn dromen te zijn.

Van mijn vreugden en mijn noden

Ik geef ze u zo als ik ze gemaakt heb’.

Welkom op 2 juni, op deze middag schenken we een lekker glaasje wijn. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn? Tot en met 28 juni zijn we aanwezig tijdens de openingstijden of op afspraak.

Daarna zijn we met vakantie en in september openen we dan weer onze deuren met een expositie van grafiek en originele werken van Herman Brood. We houden u hier uiteraard van op de hoogte!