Nieuwsbrief

Galerie Oisterwijk opent haar nieuwe kunstseizoen op 23 september tot 23 december 2018 met originele werken op doek en bijzondere zeefdrukken van Herman Brood. Deze zijn afkomstig uit de privécollectie van Jan Anton Rijsdijk. Ook zijn er o.a. bronzen sculpturen te zien van Mariette van Erp en Wilna van den Heuvel
Herman Brood
“Ik heb altijd al geweten dat ik kunstenaar zou worden” is een uitspraak van Herman Brood (1946-2001) die je regelmatig tegenkomt in interviews. De kunstenaar Brood heeft dan ook zijn hele leven al geschilderd en getekend. Hij ontdekt in deze periode een andere passie: muziek. Bij Cuby & the Blizzards begint zijn muzikale carrière; zijn grootste successen boekt Herman Brood met zijn Wild Romance band.
Wilna van den Heuvel
Het werk van Wilna van den Heuvel (1957) vertelt een verhaal ontleend aan het leven. Kwetsbare mensen en emotie, omgeving en crisis, het gaat altijd samen. Emoties gerelateerd aan bepaalde gebeurtenissen worden vertaald in een beeld, veelal een combinatie van een geabstraheerde, onwezenlijke werkelijkheid met realistische elementen.
Van den Heuvel volgde de Nieuwe Akademie in Utrecht (1995) en exposeerde al meerdere malen in binnen- en buitenland. In december 2007 participeerde zij o.a. in de Biënnale van Florence en in december 2010 in de World Art Vision in Barcelona.

Mariëtte van Erp
Ze ziet, ze tekent. Vaak tekent Mariëtte van Erp blind, krassend zonder naar het papier te kijken maar wel het onderwerp in zich opnemend. ‘De inspiratie is eigenlijk dat wat je zoekt, maar wat je zoekt weet je niet als je begint. Je zit ergens achteraan, maar je weet pas wat het was als het klaar is.
Mariette van Erp woont en werkt in Gemert.

U bent van harte welkom op de feestelijke opening van deze tentoonstelling op zondag 23 september 2018. Dr. Stommels, kunsthistoricus, zal een korte inleiding houden over het werk van de kunstenaars.
Bij galerie-Oisterwijk zijn ook bijzondere werken te zien van: Anton Heyboer, Karel Appel, Corneille, Constant, Arnold Reemer, Harrie Gerritz, Jan Sierhuis en glaswerk van Marjan Smit.
I www.galerie-oisterwijk.nl E go@galerie-oisterwijk.nl tel. 0653780466 openingstijden elke donderdag -en vrijdagmiddag en op de 1e zondagmiddag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur, op afspraak of als de deur toevallig open is.
Wij wil u ook verwijzen naar de nieuwsbrief van deze tentoonstelling .

Wilna van den Heuvel
Mariette van Erp
Wilna van den Heuvel
Wilna van den Heuvel
Mariette van Erp